Шановні спортсмени!

Шановні спортсмени, звертаємо вашу увагу на те, що всі спортсмени-члени Національної збірної команди України з більярдного спорту (Пул, Снукер, Піраміда) повинні брати участь в офіційних національних чемпіонатах у своїх вікових категоріях (чоловіки, жінки, юніори, юнаки, дівчата).

На сьогоднішній день, ситуація складається таким чином, що невідомо чи будуть міжнародними федераціями з більярдного спорту проведені заплановані на 2020 рік чемпіонати світу та Європи, а вибороні медалі на цих чемпіонатах, як відомо, є основним фактором для формування Національної збірної команди України з більярдного спорту. У разі скасування чемпіонатів світу та Європи в поточному році, основним критерієм відбору до Національної збірної на 2021 рік стають чемпіонати України.

Від результатів чемпіонатів України 2020 року з більярдного спорту (Пул, Снукер, Піраміда) залежить: склад Національної збірної команди на 2021 рік; формування збірних команд на чемпіонати світу та Європи 2021 року (тренерська рада ФСБУ враховує результати попередніх чемпіонатів України); отримання спортивних звань; формування рейтингу ФСБУ.

Нехтування участю, спортсменів-членів Національної збірної команди України, в чемпіонатах України на користь участі у будь-яких інших спортивних заходах без попереднього узгодження з ФСБУ, розцінюється як вчинення дій, які загрожують або завдають шкоди репутації або інтересам ФСБУ і тягне за собою застосування штрафних санкцій згідно Положення ФСБУ «Про дисциплінарні правила та органи, що виконують дисциплінарні функції»