Командний Чемпіонат України серед юніорів

У Світловодську Кировоградської області відбулись юнацькі чемпіонат та Кубок України з вільної піраміди.

Найбліьшу увагу привернув командний чемпіонат, який зібрав 20 пар. Найцікавішої була команда, в якій об’єдналися дві маленькі «зірочки» українського більярду Михайло Ларков та Федір Жданов. І Михайло з Федором обіграли всіх старших суперників. Вже в другому колі була переможена пара, в якій грали старший брат Федора Данило та Іван Мороз – 3:1. В чвертьфіналі Ларков з Ждановим виграли у Давида Чумака з Назаром Калініним, а у 1/2 перемогли найстаршу пару – харків’янина Андрія Родіонова та одесита Дениса Багацького – 4:1. За день до цього в особистому Кубку Родіонов по черзі переміг Ларкова та Жданова, отже об’єднавшиссь хлопці взяли реванш. А у фіналі Ларков та Жданов виграли у потужної команди з Кропивницького – Нікіти Гоменюка та Іллі Стерпула – 4:2. Третє місце розділили Родіонов з Багацьким та Андрій Булава з Олександром Таланенком.

Для Гоменюка, до речі, це був вже другий програний фінал за два дні. Напередодні Нікіта поступився 0:5 Родіонову у фіналі особистого Кубку. На шляху до фіналу Родіонов переміг Івана Мороза, Іллю Стерпула, Михайло Ларкова та Федора Жданова і в черговий раз виграв «дитячий турнір». Гоменюк – другий, Жданов, який вперше змагався у старшій групі, розділив третє місце з Денисом Багацьким.

Без Ларкова та Жданова повна непердабчуваність була на Кубку в юнацькій групі. Рейтинг-фаворитами були харків’яни Владислав Ісаєв та Данило Єлецький, але вони зіграли невдало. Переможцем же став Кирило Мозолевський з Кривого Рогу, який переміг у фіналі Арсенія Хіля з Кременчука. Третє місце в активі Юрія Дощенко з Кропивницького та харків’янина Владислава Герасименка.

Дівчата грали вп’ятером. Першою стала Єлізавета Завгородня з Кропивницького, другою – Сніжана Чорна з Кривого Рогу, далі Марія Калинів зі Світловодську й дві представниці Кропивницького – Олександра Міщенко (3-4 місце) та Дар’я Ковальова.

Нарешті в наймолодшій групі переміг Микола Непокритий, на другому місці Захар Завгородній (обидва – Кропивницький), на третьому Арсеній Вовк з Кременчука та Софія Косенко з Решетилівки Полтавської області.

Джерело billiardnews