Чемпіонат Європи з Пулу серед юніорів Пул 10

28 липня розпочалися ігри другої дисципліни чемпіонату Європи з пулу серед юнаків, юніорів та юніорок - «10-ки». У категорії Ю-17 у першому ж раунді зустрілися два представники нашої національної команди: Іван Руденко та Микола Мороз. Спочатку зустрічі Іван грав невпевнено, робив помилки. Микола ж навпаки збирав кулю за кулею майже без помилок до рахунку 4:0. Але Ваня «включився» у гру та зрівняв рахунок 4:4. Та все ж не зміг перевести гру на свою користь і Микола переміг з рахунком 6:4. В цей же час впевнену перемогу з рахунком 6:0 одержав наш Костянтин Іванов над спортсменом із Туреччини - Бугра Карач.

На жаль, свій перший матч Олександр Бренько програв 3:6 литовському гравцеві - Йокубас Мілантьєвас. Та далі всі четверо українців змогли дістатися «олімпійки». Микола Мороз «по верху» пройшов до 1/4 фіналу: переміг у матчі з фінським спортсменом Ріку Ромппанен 6:1; з таким же рахунком виграв у Сонні Хейгмандс з Нідерландів; обіграв 6:4 польського спортсмена Адама Свадзва. З таким самим результатом наразі Іван Руденко, але його шлях до 1/4 фіналу пролягав через «нижню сітку» з перемогами: над сербом Лука Бугарськи 6:2; над чехом Матоус Вік 6:3; над естонцем Карлом Гнадебергом 6:3.
 
Костянтину Іванову перемога над французьким більярдистом Янном Гоузієн дозволила увійти в «олімпійку», але перший матч 29.07 став непереборною перепоною для Кості - фінський спортсмен Йорі Нараола зупинив нашого гравця на шляху до медалі к дисципліні «10-ка». На такій же стадії завершив турнір Олександр Бренько, програш трапився від руки норвежського більярдиста Робін Хаудж Петтерсон. Та перед цим, у «нижній сітці» Олександр встиг здобути свою першу перемогу на чемпіонаті Європи - Мехмед Айдін Цонгерен. Рахунок 6:2

Наші «дорослі» учасники не так вдало виступили у дисципліні «10-ка»: Дмитро Скороходов посів 25 місце, Ігор Дялін - 33 місце. Едина представниця від збірної команди України з пулу, Ірина Шляпнікова, на 13 місці.