Чемпіонат світу серед юнаків зі Снукеру

Вже сьогодні збірна України стартує на юнацькому чемпіонаті світу зі снукеру в Бухаресті.

http://esnooker.pl/live/en/tsnew.php

Отже. Чемпіонат світу серед гравців до 16 років. 38 учасників. Шість груп по 5, дві – по чотири. В наступне коло виходять 16 гравців, тобто по два з групи.

Наші:

Група «В». Артем Суржиков (Харків, 13 років). Стівен Вордроппер (Шотландія, 14 років), Квок Хо Вань (Гонконг, 13), Райан Дейвіс (Вельс, 12), Сухаїл Саєд Аль-Заабі (ОАЕ, 15). В одну «компанію» «засунули» представників Шотландії (Вордроппер – володар вищого брейку з усіх учасників – фантастичні в цьому році 146 очок, та й просто один з небагатьох реальних претендентів на перемогу в турнірі), Вельсу та Гонконгу. Хоча валлійцю лише 12 років, і в якості вищого брейку записані кумедні 24 очки. Все ж таки непросто прийдеться моєму землякові, але Артем може показати достойний результат. Вболіваємо!

Група «D». Георгій Петрунько (Київ, 14). Пассакорн Сіттікрай (Таїланд, 15), Пірі Салама (Фінляндія, 16), Кай Нам Пан (Гонконг, 13), Вітольд Бистріцкі (Польща, 12). Група у Георгія за складом десь, вочевидь, схожа з тією, що дісталась Артему. Лідер тайської команди, яка завжди дуже сильно виступає на аматорських чемпіонатах всіх категорій, знову Гонконг, ще й Польща і один з найстарших гравців чемпіонату з Фінляндії. За віком Петрунько в цій групі третій, за рівнем гри, будемо сподіватись, зможе стати вище.

Група «F». Михайло Ларков (Шепетівка, 13). Маюр Гарг (Індія, 15), Александра Черута (Молдова, 11), Андрій Іонеску (Румунія, 10), Фаріс Аль-Мадан (Саудівська Аравія, 15). А ось нашому дебютантові групу начебто спеціально підбирали. І хоча до першого офіційного турніру всі розмови про рівень гри тепер вже майже колишньої зірочки піраміди передчасні, але тим не менш. Маленька дівчинка з Молдови, ще менший хлопчик з Румунії, представник Саудівської Аравії. Досить сильно здивуюсь, якщо Ларков посяде в групі місце нижче другого. За перше, вірогідно, буде вести боротьбу з індійцем. Але це оцінка ситуації скоріше не по гравцю, а «за прапором».

Група «G». Роман Блакита (Васильків, 14). Райлі Пауелл (Вельс, 13), Лаксмі Нараянан Сешадрі (Індія, 15), Теодор Доман (Румунія, 11). Роман – єдиний з наших, хто потрапив в групу з чотирьох учасників. 11-річного румуна, мабуть, Роман повинен обіграти «за замовчуванням», але для виходу до плей-оф потрібна буде ще одна перемога. Кого легше обіграти? – 13-річного валлійця чи 15-річного індійця? Відповідь, мабуть – обох. В такому випадку точно все вийде.

Підсумок. Вся наша четвірка має шанси на вихід до плей-оф, успіхом можна буде вважати вихід до 1/8 принаймні трьох.

Автор BilliardNews https://t.me/billiardnewss