Чемпіонат світу серед юнаків зі Снукеру

В Бухаресті розпочався юнацький чемпіонат світу зі снукеру.

Чемпіонат світу складається з чотирьох турнірів – серед юнаків до 16, 18 та 21 року та серед дівчат до 21-го. Першими до столу вийшли наймолодші – U16.

З нашої команди першу зустріч проводив Георгій Петрунько. І відразу – чи не найсильніший суперник по групі, таєць Пассакорн Сіттікрай. Але Георгій здобуває вкрай важливу перемогу – 3:1! Після першого дня лідером групи є фінн Пірі Салама, який виграв у поляка Вітольда Бистржицькі – 3:2 та у представника Гонконгу Кай Нам Пана – 3:1. Таєць Сіттікрай також переміг поляка, при чому з рахунком 3:0. Група виглядає взагалі без аутсайдерів, і значення сьогоднішньої перемоги Георгія важко переоцінити.

Багато хто, звичайно, чекав на дебют в снукері Михайла Ларкова. З початком війни Михайло переїхав до Дортмунда і в компанії Петрунька погрузився в нову для себе гру. Вже були непогані результати на німецьких та бельгійських турнірах, які дозволили включити Ларкова в збірну України. І ось старт на офіційному турнірі. Суперник – 15-річний аравієць Фаріс Альмадан. Результат – впевнена перемога Ларкова з рахунком 3:0. Боротьба була лише в першому фреймі, який Михайло виграв в чорній кулі. Потім вже перевага нашого снукериста була значною. В групі лишилось тільки чотири учасники – знялась представниця Молдови, а Фаріс Альмадан в другій грі переміг індійця Майюра Гарга – 3:2. Четвертий учасник групи – румун Андрей Іонеску без шансів поступився Гаргу – 0:3. Виходячи з цих результатів можна зробити висновок, що в Ларкова майже стовідсоткові шанси на вихід до плей-оф й дуже високі на перше місце.

Вкрай складним видався стартовий день для Романа Блакити. Першу гру з індійцем Лаксмі Нараянаном Сешадрі було зупинено за рахунку 1:2, на цей стіл було запущено іншу пару, і лише після закінченні тієї гри Роман з суперником отримали змогу дограти. Блакита в черговий раз проявив бійцівські якості та виграв і четвертий фрейм, і вирішальний, п’ятий. І майже зразу Роман був змушений грати з лідером групи Райлі Пауеллом з Вельсу. Сил не вистачило – 1:3. В групі чотири учасники, при чому четвертий – Теодор Доман з Румунії сильно поступається іншим. В двох сьогоднішніх зустрічах румун набрав трохи більше 50 очок, не вигравши жодного фрейма. Але доля Романа буде вирішуватись в грі між Пауеллом та Сешадрі. Якщо буде все нормально (судячи з сьогоднішніх зустрічей, валлієць значно сильніший), і виграє Пауелл, Роман проходить в плей-оф. А ось в разі несподіваної перемоги Сешадрі, Блакита залишиться тільки третім.

Нарешті, Артем Суржиков розпочав з поразки 0:3 від Квок Хо Ваня з Гонконгу. Група виявилась ще сильнішою, ніж здавалась напередодні. Аль-Заабі з Еміратів, який вчора виглядав аутсайдером групи, обіграв шотландця Стівена Вордроппера – 3:1. Валлієць Раян Дейвіс програв і Вордропперу, і Квок Хо Ваню.

Валлієць Ліам Дейвіс впевнено заявив свої претензії на перемогу в турнірі, вигравши дві зустрічі 3:0 та 3:1 й зробивши два півсотенних брейки – 68 та 56 очок. Ще дві «півсотні» на рахунку тайця Чандсрі (58) й валлійця Пауелла (51).

Автор BilliardNews https://t.me/billiardnewss